Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Επίσημο: Honda Civic 2012 (US Version)

Μόλις ένα μήνα μετά την παρουσίασή των πρωτότυπων Civic στην έκθεση του Detroit, η Honda έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες λεπτομέρειες και φωτογραφίες από το μοντέλο παραγωγής το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα από το καλοκαίρι. Η 9η γενιά του Civic είναι διαθέσιμη σε 3θυρη και 5θυρη έκδοση σε σχέση με την προηγούμενη, διαθέτει νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια, σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα και λίγο ομαλότερες γραμμές στην σχεδίαση του.

Στο εσωτερικό θυμίζει αρκετά αυτό του απερχόμενου μοντέλο αλλά υπάρχει νέο τιμόνι, νέος πίνακας οργάνων και νέο ταμπλό

Μηχανικά τώρα, κάτω από το καπό υπάρχουν 4 κινητήρες διαθέσιμοι. Βασικός κινητήρας είναι ο 1800αρης τετρακύλινδρος 142 ίππων με μέση κατανάλωση 6 λίτρα/100 χλμ ενώ στην έκδοση Civic HF (High Efficiency) χάρη στις βελτιώσεις στην αεροδυναμική η κατανάλωση μειώνεται στα 5.7 λίτρα/100χλμ.

H έκδοση Civic Hybrid εφοδιάζεται με τον 1500αρη i-VTEC και με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Επιδόσεις για την έκδοση αυτή δεν έδωσαν οι Ιάπωνες πέραν του ότι έχει μέση κατανάλωση 5.2 λίτρα/100 χλμ.

Κορυφαίος κινητήρας στην έκδοση Civic Si είναι ο 2.4 λίτρων απόδοσης 203 ίππων με 230 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα νέο 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο με μέση κατανάλωση 7.6 λίτρα/100 χλμ. Τέλος υπάρχει ο 1.800αρης κινητήρας φυσικού αερίου, στην έκδοση Civic GX.

Να σημειωθεί ότι όλες οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες απευθύνονται για την Αμερικάνικη έκδοση.
http://www.autoblog.gr/

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/