Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

"Πράσινο φως" για τα ντίζελ στις πόλεις

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ...
Παραχώρηση κινήτρων για υβριδικά αυτοκίνητα αλλά και το «πράσινο φως» για την πετρελαιοκίνηση έδωσε ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας.
"Έχουμε ήδη στείλει τις παρατηρήσεις μας στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο οικονομικά στηρίζει το πρόγραμμα...


Έχουμε υποβάλει αυτή την πρόταση. Είναι θέματα για τα οποία πλέον έχουν ωριμάσει αυτές οι απόψεις, στέκουν επιστημονικά και περιβαλλοντικά. Θέλω να ξέρετε ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν είναι αρνητικό.

Βεβαίως, τον πρώτο λόγο έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί, όπως δεν ήμασταν με την απόσυρση. Το υπουργείο Μεταφορών βλέπει θετικά το θέμα της πετρελαιοκίνησης και ελπίζω τις επόμενες ημέρες να έχουμε εξελίξεις", είπε ο γενικός γραμματέας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Ημερησία περίπου 1800 ευρώ σε καύσιμα θα δώσει ένας οδηγός για να ταξιδέψει 15.000 χιλιόμετρα με αυτοκίνητο 1600 κυβικών. Αντίθετα για την ίδια απόσταση με πετρελαιοκίνητο ο οδηγός θα δώσει 800 ευρώ λιγότερα.

Ακόμη ένα όφελος από την πετρελαιοκίνηση είναι ότι τα service είναι λιγότερο συχνά από ότι στα βενζινοκίνητα. Ωστόσο, το αρνητικό με τα ντίζελ είναι ότι οι κινητήρες τους είναι ακριβότεροι κατά 1500 ευρώ.


http://apolitistosteki.blogspot.com/