Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΒΟΙΚΟ ΕNDURO

  H ΑΜΛΕΧ Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Χαλκίδας υπο την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ΑΜΟΤΟΕ,  διοργανώνει τήν Κυριακή 14 Οκτωβρίου αγώνα ΕNDURO στήν ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ο οποίος προσμετρά στό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδας 2012 και στό Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας.
     Ο Αγώνας διεξάγεται κυρίως σε δασικούς και αγροτικούς δρόμους αλλά και δασικά μονοπάτια με έντονες εδαφικές εναλλαγές και ποικιλόμορφη σύσταση τερέν.....
    Η εκκίνηση , ο τερματισμός, το Ρark ferme, ο τεχνικός έλεγχος και η απονομή του αγώνα ENDURO θα γίνει την ίδια μέρα στο χώρο του Ανω Κρηπιδώματος στό τέρμα της Παραλίας της Χαλκίδας και μπροστά στο Κόκκινο Σπίτι.
    Oχήματα ομάδων, τέντες εταιρειών κ.λ.π. θα στηθούν & θα λειτουργήσουν στην προέκταση του κάτω Κρηπιδώματος, στο χώρο της προβλήτας  του Αγίου Νικολάου,  από το Σάββατο13 Οκτωβρίου το πρωί ενω ο αγώνας θα εκκινήσει & τερματίσει εμπρός απο το  Κόκκινο Σπίτι. Εκκίνηση  το πρωί της Κυριακής  στις 9.00.
          Η διαδρομή του  αγώνα ειναι σχήματος εννέα, συνολικου μηκους  190 χλμ για το  Πρωτάθλημα και 109 χλμ για το Κύπελλο, ο κύκλος του αγώνα θα γινει  3  και  2  φορες  αντίστοιχα, περιέχει 2  ειδικές  διαδρομές.  
      Η  πρωτη  ειδική  τύπου ENDURO TEST μηκους 5 χλμ βρίσκεται  στην τοποθεσία ΛΕΥΚΟ ΑΦΡΑΤΙΟΥ  και  προσεγγίζεται απ τους  θεατές ακολουθώντας το δρόμο από Χαλκίδα προς ΔΟΚΟ -  ΔΕΗ  - Αφράτι, στρίβοντας  αριστερά αμέσως ΜΕΤΑ την γέφυρα του Αφρατίου και ακολουθώντας  τον στρωμένο χαλικόδρομο για 3 χλμ περιπου πέφτεται στην αρχή & τέλος της ειδικής.  
      Η δεύτερη ειδική τύπου MOTOCROSS μήκους 3 χλμ βρίσκεται  στον ποταμό Λήλα  και  προσεγγίζεται  ακολουθώντας το δρόμο από Χαλκίδα προς ΔΟΚΟ -  ΔΕΗ  - Αφράτι,  στρίβοντας  αριστερά αμέσως ΠΡΙΝ την γέφυρα του Αφρατίου και ακολουθώντας  τον καινούργιο στρωμένο ΑΣΦΑΛΤΟΔΡΟΜΟ δίπλα στο ποτάμι, για 9  χλμ περιπου & κατεύθυνση γιά Πισσώνα, πέφτεται πάνω στην  ειδική. ( θα  υπάρχουν κατευθυντήριες πινακίδες)
Η ΑΜΛΕΧ και τα  μέλη της  φροντίζουν για την αψογη διοργάνωση  του  όλου εγχειρήματος  με  την βοήθεια  των επαγγελματιών του χώρου και της  πόλης, τού Δήμου Χαλκιδαίων, του Λιμενικού Ταμείου, του Επιμελητηρίου Χαλκίδας  και  της  RED BULL  δίνοντας  ιδιαίτερο  χρώμα  στον  αγώνα..   Η  παρακολούθησή του  είναι  δωρεάν  και  η  ΑΜΛΕΧ  σας  προσκαλεί  όλους  στην  πόλη  μας  για  ένα  όμορφο  Σαββατοκύριακο....
 

Ειδικός Κανονισμός

      ΕΥΒΟΙΚΟ    ΕNDURO           

                                    ΧΑΛΚΙΔΑ   14  Οκτωβρίου   2012
             Α.     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ENDURO   ΑΜΟΤΟΕ
                                                       4ος   ΑΓΩΝΑΣ
                                                          
              Β.   KYΠΕΛΛΟ ENDURO ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2012 
                                                        4ος    ΑΓΩΝΑΣ
                                                  ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Έναρξη συμμετοχών   Παρασκευή   5/10/2012
 Λήξη συμμετοχών   Παρασκευή     12/10/2012   ώρα  22.00
Τεχνικός έλεγχος α) Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Σάββατο 13/10  ώρα   16.00  -  20.30
                        * β) Κύπελλο Νοτίου  Ελλάδος   Κυριακή 14/10  ώρα  08.00  -  09.30*
Δημοσίευση συμμετοχών   α) Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Σάββατο 13/10  ώρα   21.00
                                            β) Κύπελλο Νοτίου  Ελλάδος   Κυριακή 14/10  ώρα   9.45
*οσοι αθλητές του Κυπέλλου επιθυμούν μπορούν να περάσουν τεχνικό έλεγχο το Σάββατο μαζί με τους Πρωταθλήματος.
ΕΝΑΡΞΗ   ΑΓΩΝΩΝ  α) Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Κυριακή 14/10  ώρα  09.00
                                      β) Κύπελλο Νοτίου  Ελλάδος   Κυριακή 14/10  ώρα 10.30
Δημοσίευση αποτελεσμάτων   Κυριακή  1 ωρα μετα την λήξη  των  αγώνων Απονομές επάθλων    Κυριακή μετά την λήξη των αγώνων
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος   :  Φισκατώρης  Κώστας
Μέλη  . Κύριλλος  Θανάσης,  Μανωλάκης  Γιάννης
 ΣΤΕΛΕΧΗ
Αλυτάρχης   Καραμάντουλας  Χάρης.   
Βοηθός αλυτάρχη. Αθηναίος Τάσος  
Αγωνοδίκες   Πρόεδρος  . Ρίγκος  Χριστόφορος
Μέλη..  Αναστασιάδης Σάκης,  Τυμπλαλέξης  Θύμιος
Τεχνικοί έφοροι .   Συναρίδης  Κώστας,  Λιάκος Σταύρος
Έφοροι διαδρομής.   Φισκατώρης  Κώστας , Τσεκούρας  Γιώργος
Έφορος κριτών.    Κύριλλος  Θανάσης
Γραμματεία αγώνων.   Μανωλλάκη  Στέλλα
Έφορος αποτελεσμάτων IRON TEAM
IATΡΟΣ ΑΓΩΝΑ ορίζετε από την ΙΝΤΕRSALONIKA
-Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΛΕΣΧΗ, Η ΑΜΟΤΟΕ, Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΦΘΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.
AΡΘΡΟ 1 ΓΕΝΙΚΑ    Το αθλητικό σωματείο   ΑΜΛΕΧ  μετά από έγκριση της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε διοργανώνει τον 4ο αγώνα  του  Πανελλήνιου  Πρωταθλήματος  ENDURO   και  τον  4ο αγώνα του Κυπέλλου ENDURO  νοτίου Ελλάδος για το 2012, οι αγώνες θα προσμετρήσουν  αντίστοιχα  στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ENDURO   ΑΜΟΤΟΕ  και  στο  KYΠΕΛΛΟ ENDURO ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2012 .
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με
-τον αθλητικό νόμο 2725/99 και τις μετέπειτα τροποποιήσεις του
-τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-τον γενικό κανονισμό αγώνων Enduro της ΑΜΟΤΟΕ
-τον τεχνικό κανονισμό αγώνων Enduro
-τον παρόντα ειδικό κανονισμό 
-τα πληροφοριακά δελτία που αφορούν το πρωτάθλημα
ΤΗΛ/:  6947271741  Φισκατωρης Κώστας, 6972423350 Καραμάντουλας Χάρης

ΑΡΘΡΟ 2  ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ - ΕΙΔΙΚΕΣ
Περιγραφή-Διάρκεια-Σήμανση-Ανεφοδιασμοί

ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ   Το park ferme του αγώνα θα είναι στον υπαίθριο  χώρο  του  Ανω  Κρηπιδώματος – έμπροσθεν  <Κόκκινο Σπίτι>   όπου θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα
Ο Αγώνας διεξάγεται κυρίως σε δασικούς και αγροτικούς δρόμους αλλά και δασικά μονοπάτια με έντονες εδαφικές εναλλαγές και ποικιλόμορφη σύσταση τερέν.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ –ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
 Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ENDURO   2012 ΑΜΟΤΟΕ  
Η διαδρομή του αγώνα είναι  τύπου  9,  έχει  μήκος  189  χλμ.  και  αποτελείται από 3 κύκλους των  56,5 κm περίπου και μια ουρά 12 κm περίπου, για  όλες  τις  κατηγορίες,  εκτός  της ΕW  η οποία  θα  κάνει  1  κύκλο.  Οι  ειδικές  θα  είναι  2  σε  κάθε  κύκλο,  η  πρώτη  τυπου  ENDURO  με  μήκος 5 κm που θα γίνει 4 φορές  χρονομετρημένες. (αρχή  & τέλος).   Η  δεύτερη  θα  είναι  τύπου  ΜΧ ,  μήκους 3 κm που θα γίνει 3 φορές  χρονομετρημένες.   
Β. KYΠΕΛΛΟ ENDURO ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2012 
   Η διαδρομή του αγώνα είναι  τύπου  9,  έχει  μήκος  108  χλμ.  και  αποτελείται από 2 γύρους των  45  κm περίπου και μια ουρά 12 κm περίπου, για  όλες  τις  κατηγορίες.  Οι  ειδικές  θα  είναι  2  σε  κάθε  κύκλο,  η  πρώτη  τυπου  ENDURO  με  μήκος 5 κm που θα γίνει 3 φορές  χρονομετρημένες. (αρχή  & τέλος).    Η  δεύτερη  θα  είναι  τύπου  ΜΧ ,  μήκους 3 κm που θα γίνει 2 φορές  χρονομετρημένες.  
   Η διαδρομή του Κυπέλλου   είναι η  ιδια  με  του  Πρωταθλήματος, εκτός  από  3  σημεία στα οποία διαφοροποιήται και  θα  υπάρχει ΣΕΔ,  Σημείο Ελέγχου Διαδρομής  και θα  κατευθύνει αντίστοιχα  τους αναβάτες. Στις  διαφορετικές αυτές διαδρομές  του  Κυπέλλου θα υπάρχουν ΜΠΛΕ χρώματος  σήματα.
Τα σήματα που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα εξής
1. Σωστή πορεία
2.Λάθος πορεία
3. Προσοχή κίνδυνος
4.Στροφη δεξιά
5 Στροφή αριστερά

6. Στοπ

-Κορδέλες στις ειδικές διαδρομές, διαφορετικό χρώμα αριστερά –δεξιά.
-Δείγματα των σημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στον αγώνα θα είναι αναρτημένα σε εμφανές σημείο στον χώρο της εκκίνησης και είναι τυποποιημένα από την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ
Οι αθλητές παραδίδουν στη οργάνωση κάνιστρα με βενζίνα η  οποία  θα  τα  μεταφέρει  στο σημείο ανεφοδιασμού.  Στον αγώνα θα υπάρχει  σημείο ανεφοδιασμού  για  μεν  το  Πρωτάθλημα  πριν  το Σημείο Ελέγχου  Χρόνου  1-3-5-7,  για δε  το  Κυπελλο  πριν  το  ΣΕΧ  1-3-5  μεταξύ  των   άσπρων  και  κίτρινων  σημαιών.

 ΑΡΘΡΟ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 
Οι κατηγορίες του αγώνα είναι οι εξής:
Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ENDURO   2012 ΑΜΟΤΟΕ  
E1 - Δίχρονες έως 144 cc και τετράχρονες έως 250 cc 
E2 - Δίχρονες από 175 cc έως 250 cc και τετράχρονες από 290 cc έως 450 cc 
E3 - Δίχρονες από 270 cc και άνω και τετράχρονες από 480 cc και άνω 
EN - Νέων - Ενιαία κατηγορία, συμμετέχουν οι γεννηθέντες από (1/1/1988) και μετά. 
ES - Βετεράνων - Ενιαία κατηγορία, συμμετέχουν οι γεννηθέντες έως (και) 31/12/1972 
EW -. Ενιαία κατηγορία, γυναικων,  συμμετέχουν αθλήτριες.. 

Β. KYΠΕΛΛΟ ENDURO ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2012 
Ε1 2Τ ΕΩΣ 144cc 4Τ ΕΩΣ 250 cc
Ε2 2Τ 175 ΕΩΣ 250cc 4T 290 ΕΩΣ450cc
E3 2T 270+ 4T 480+
ES Όσοι αναβάτες είναι άνω των 40 ετών ανεξάρτητος μοτοσικλέτας
Ε CHAMPION. Όσοι αναβάτες έχουν συμμετασχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ENDURO που έχουν διοργανωθεί στην Ελλάδα

ΑΡΘΡΟ 4    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Συμμετοχές   γίνονται μόνο από αθλητικά σωματεία που ανήκει ο κάθε αθλητής, μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα της ομοσπονδίας ΑΜΟΤΟΕ, είναι κάτοχοι Αθλητικού δελτίου και  είναι σε ισχύ για το 2012.  
 Το παράβολο της συμμετοχής ορίζεται
Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ENDURO   2012 ΑΜΟΤΟΕ  
Κατηγορίες  E1 - E2 - E3 – ES   στα  75  ευρώ
Κατηγορίες    EN – ΕW  στα   40  ευρώ
Β. KYΠΕΛΛΟ ENDURO ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2012 
Κατηγορίες  E1 - E2 - EC – ES   στα  55  ευρώ

   Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές επιβαρύνονται με 20 ευρώ επιπλέον και δηλώνονται μόνο στην γραμματεία.  Στο παράβολο συμμετοχής συμπεριλαμβάνετε η ασφάλιση του αναβάτη. Το παράβολο επιστρέφεται μόνο αν ο αγώνας αναβληθεί ή ματαιωθεί. Επιστροφές συμμετοχών θα γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν έγκαιρης ειδοποίησης από τους αγωνιζομένους 
Η υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής σημαίνει αυτόματα για τον συμμετέχοντα πλήρη αποδοχή και γνώση του ειδικού κανονισμού όσο και του γενικού κανονισμού.
Εάν κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης πριν την εκκίνηση, διαπιστωθεί από την οργάνωση ότι η μοτοσικλέτα δεν ανταποκρίνεται στην δηλωθείσα κατηγορία, μετά από πρόταση των τεχνικών εφόρων και απόφαση των αγωνοδικών, θα μεταφέρεται υποχρεωτικά στην κλάση που πραγματικά ανταποκρίνεται.
ΑΡΘΡΟ 5  ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
-Οι αναβάτες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα μπορούν να παρουσιαστούν με τις μοτοσικλέτες τους στον έλεγχο εξακρίβωσης μπροστά από το «Κόκκινο Σπίτι» στο τέρμα της παραλίας Χαλκίδας  από το Σάββατο ώρα 16.00 έως 20.30    
   Κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν την άδεια κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας τους και την άδεια οδήγησης –δίπλωμα- ασφάλεια μοτοσυκλέτας σε ισχύ SOS !!!!  (Απαγορεύονται αυστηρά οι φωτοτυπίες των παραπάνω εντύπων). Ο τεχνικός έλεγχος εξακρίβωσης θα ανοίξει το Σάββατο στις 16.00 και θα κλείσει στις 20.30. (για  το  Πρωτάθλημα και όποιοι θέλουν απ  το  Κύπελλο). Ο τεχνικός έλεγχος εξακρίβωσης της Κυριακης ( Κύπελλο) θα ανοίξει στις 08.00 και θα κλείσει στις 09.30 και θα περιλαμβάνει τα εξής σημεία ελέγχου:
1)Φώτα τα οποία τίθενται σε λειτουργία από τον κινητήρα
2)Ελαστικά με βάθος πέλματος τουλάχιστον 5 χιλιοστά
3)Φόντα και νούμερα σύμφωνα των προδιαγραφών που έχει θέση ο οργανωτής 
4)Καλά στερεωμένα πλαστικά και περιφερειακά
5)Σταντ
6)Μπαράκι (σφουγγαράκι τιμονιού)
7)Οπίσθιο φτερό με λασπωτήρα με επικολλημένο το πλαστικοποιημένο αντίγραφο της πινακίδας κυκλοφορίας επάνω του σε περίπτωση που δεν φέρει την γνήσια πινακίδα.
8)Προστατευτικό γραναζιού κίνησης
9) Ολόκληρες μανέτες (με μπίλιες) εκτός της περίπτωσης των σφικτών προστατευτικών με μέταλλο (bark busters).
10)Εξοπλισμός προστασίας αναβάτη αποτελούμενος από: θώρακα, επιγονατίδες, μπότες και κράνος προδιαγραφών ECE 22.05 ή αντίστοιχων.
Τυχόν παρέκκλιση από τα απαιτούμενα συνεπάγεται αποκλεισμό από τον αγώνα.
Επίσης κατά την περίπτωση που κάτι διαφύγει από την προσοχή του τεχνικού εφόρου δεν σημαίνει ότι γίνεται δεκτή. Ο αγωνιζόμενος φέρει ακέραιη την ευθύνη του.
ΑΡΘΡΟ 6 Κ.Ο.Κ.
-Οι αγωνιζόμενοι υποχρεούνται να συμμορφώνονται στις διατάξεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας όταν διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και δρόμους ανοικτούς στη κυκλοφορία. Οφείλουν δε να φέρουν εκτός από την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους και δίπλωμα, ασφαλιστήριο και σήμα τελών κυκλοφορίας με την απόδειξη του (δεν αφορούν τον τεχνικό έλεγχο). Σε ενδεχόμενο έλεγχο από την τροχαία όλα αυτά είναι απαραίτητα και σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζεται υποδεικνύοντας το δελτίο του και τα νούμερα συμμετοχής. Εφόσον μάλιστα αγωνιζόμενος βρεθεί παραβάτης του Κ.Ο.Κ. αυτόματα τίθεται εκτός αγώνα από την οργάνωση.
 
ΑΡΘΡΟ 7 PARK FERME
-Ο χώρος του park ferme θα βρίσκεται  μπροστά από το «Κόκκινο Σπίτι» στο τέρμα της παραλίας Χαλκίδας.
Οι ώρες λειτουργίας του θα είναι από 16.00 έως και 21.00 το Σάββατο 13/10. Θα είναι περιφραγμένος και φυλασσόμενος ώστε να εμποδίζεται η είσοδος σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.
Στον χώρο του park ferme απαγορεύονται στους αγωνιζόμενους με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα τα κάτωθι:
1)Να θέτουν σε λειτουργία τον κινητήρα τους
2)Να αγγίζουν την μοτοσικλέτα άλλου αναβάτη ή και την δικιά τους εκτός από την στιγμή της εισόδου-εξόδου όπου και την σπρώχνουν
3)Το κάπνισμα
4)Η παραμονή στον χώρο πέραν του επιτρεπτού
Τα ίδια ισχύουν και κατά την διάρκεια που οι μοτοσικλέτες θα επιτηρούνται μετά τον τερματισμό.
ΑΡΘΡΟ 8 ΕΚΚΙΝΗΣΗ
-Η εκκίνηση θα δοθεί από τον πεζόδρομο μπροστά από το «Κόκκινο Σπίτι» στο τέρμα της παραλίας Χαλκίδας.
Επίσημη ώρα του αγώνα θεωρείται αυτή που μεταδίδει το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ και δεν υπάρχει δυνατότητα ενστάσεως επί αυτής.
Η εκκίνηση θα δίνεται ανά χρονικό διάστημα ενός λεπτού. Σε κάθε λεπτό θα εκκινούν δύο αναβάτες. Αν αναβάτης φθάσει στην γραμμή εκκίνησης με καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός λεπτού θα παίρνει 60 βαθμούς ποινής για κάθε λεπτό. Μέσα σε ένα λεπτό από το σήμα εκκίνησης κάθε αναβάτης πρέπει να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα του και να περάσει μια δεύτερη γραμμή που βρίσκεται 20 μέτρα μετά την γραμμή εκκίνησης χρησιμοποιώντας μόνο την δύναμη του κινητήρα του. Σε αντίθετη περίπτωση χρεώνεται με 10 βαθμούς ποινής. Στον σταθμό της αφετηρίας δεν θα επιτραπεί ανοχή στη άφιξη.
ΑΡΘΡΟ 9 ΣΕΙΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Οι δυάδες της εκκίνησης του Πρωταθλήματος, θα ανακοινωθούν το Σάββατο 13/10 ώρα 21.00.  Οι δυάδες της εκκίνησης του  Κυπέλλου, θα ανακοινωθούν την Κυριακή 14/10 μετά το πέρας του τεχνικού ελέγχου στις 09.45
ΑΡΘΡΟ 10 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
- Ο τερματισμός θα γίνει στο χώρο  της  εκκίνησης και κατά τον τερματισμό του αγώνα δεν θα ισχύσει ποινή προπορείας, παρά μόνο αργοπορίας. Αμέσως μετά οι μοτοσικλέτες θα παραμείνουν στον χώρο επιτηρούμενης στάθμευσης μέχρι το τέλος της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων. Οι οδηγοί που δεν θα κατευθυνθούν αμέσως στον χώρο του park ferme θα αποκλείονται από τον αγώνα.
ΑΡΘΡΟ 11  ΦΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ENDURO   
Κατηγορία Ε1 Μαύρο φόντο Λευκό νούμ.
Κατηγορία Ε2 Κόκκινο φόντο λευκό νούμ.
Κατηγορία Ε3 Κίτρινο φόντο Μαύρο νουμ 
Κατηγορία ΕΝ Πρασινο φόντο Λευκό  νούμερο
Κατηγορία ΕS Veteran Μπλε φόντο Λευκό νουμ.
Κατηγορία ΕW Γυναικων.  Ρόζ φ΄ντο Μπλέ νούμερο
KYΠΕΛΛΟ ENDURO ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κατηγορία Ε1 Μαύρο φόντο Λευκό νούμ.
Κατηγορία Ε2 Κόκκινο φόντο λευκό νούμ.
Κατηγορία Ε3 Κίτρινο φόντο Μαύρο νουμ 
Κατηγορία ΕS Veteran Μπλε φόντο Λευκό νουμ.
Κατηγορία ΕCHAMPION Τα φόντα και τα νούμερα που θα έχουν στο Π.Π.Ε του 2012
Σ’ όλες τις  κατηγορίες  του  Κυπέλλου,  η Οργάνωση θα κολλήσει στήν εμπρός πινακίδα της μοτο, στρογγυλό πορτοκαλί αυτοκόλλητο με το γράμμα «Κ» τυπωμένο επάνω, για την εύκολη αναγνώριση των αναβατών του Κυπέλλου.
ΑΡΘΡΟ 12 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ
Θα γίνει ενημέρωση των αγωνιζομένων όσον αφορά την φύση και τις δυσκολίες της διαδρομής μετά το πέρας του τεχνικού ελέγχου, στην  γραμματεία  των  αγώνων (ισόγειο Κόκκινο σπίτι – Ανω Κρηπίδωμα  Χαλκίδας ).   Πληροφορίες για τη φύση του αγώνα θα υπάρχουν και στην ιστοσελίδα μας.            http://amlexalkidas.blogspot.com
Ενημέρωση αναβατών α) Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Σάββατο 13-10  ώρα   21.00
                                      β) Κύπελλο Νοτίου  Ελλάδος   Κυριακή 14-10  ώρα   9.45
ΑΡΘΡΟ 13 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ-ΕΠΑΘΛΑ
-Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στην Γραμματεία του αγώνα ( ισόγειο Κόκκινο σπίτι – Ανω Κρηπίδωμα  Χαλκίδας ), χώρο εκκίνησης  &  τερματισμού και τα προσωρινά αποτελέσματα θα οριστοποιούνται 30  λεπτά  μετά  την  ανακοίνωσή τους.  Θα ακολουθήσει η απονομή των νικητών  στον ίδιο χώρο.
Τα έπαθλα που θα δοθούν είναι:
Στον 1ο-2ο-3ο κάθε κατηγορίας κύπελλο.
Στον 4ο-5ο-6ο κάθε κατηγορίας μετάλλιο.
 ΑΡΘΡΟ 14 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ 
-Οι ενστάσεις πρέπει να υποβάλλονται από τον ίδιο τον ιστάμενο. Κάθε ένσταση πρέπει να αναφέρεται σε ένα μόνο θέμα.
-Δεν γίνεται δεκτή ένσταση εναντίον διαπίστωσης γεγονότος που δηλώνεται από τον αλυτάρχη, τους εφόρους εκκίνησης και τερματισμού ή από οποιονδήποτε άλλο έχει ορισθεί από την οργάνωση για την διαπίστωση αυτού του γεγονότος.
Το κόστος της ένστασης είναι ίσο με το δικαίωμα συμμετοχής, ενώ το κόστος της έφεσης είναι το διπλάσιο του παράβολου συμμετοχής.
Οι ενστάσεις υποβάλλονται:
-για αντικανονική συμμετοχή αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά το πέρας του ελέγχου εξακρίβωσης.
-κατά των αποτελεσμάτων εντός 30 λεπτών μετά την δημοσίευση αυτών.
-για τεχνικούς λόγους εντός 30 λεπτών μετά τον τερματισμό του αγώνα στην Γραμματεία του αγώνα ( ισόγειο Κόκκινο Σπίτι).  Περιπτώσεις αθλητών που δεν αναφέρονται εγκαίρως δεν θα εξετάζονται, ανεξαρτήτως περιπτώσεως.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ - ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
- Από Αθήνα προς Χαλκίδα 80 χιλιόμετρα περίπου 1 ώρα. Ακολουθούμε εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και μετά τα διόδια Σχηματαρίου στρίβουμε δεξιά στην έξοδο για Χαλκίδα. Διασχίζουμε την υψηλή γέφυρα, πηγαίνουμε ευθεία στα πρώτα και δεύτερα φανάρια που θα συναντήσουμε και στα τρίτα στρίβουμε αριστερά (Λιανή Άμμος μπροστά μας θάλασσα) .Συνεχίζουμε ευθεία στην οδό Χαϊνά και στρίβουμε δεξιά στα πρώτα και μοναδικά φανάρια μεσ’την πόλη, στην οδό Κατσικογιάννη, προχωρούμε ευθεία και στρίβουμε αριστερά στην ταμπέλλα  προς  Αθήνα, και τον περπατάμε όπως πάει, όπου και συναντάμε στο δεξί μας χέρι το Κρηπίδωμα της παραλίας Χαλκίδας. Θα υπάρχουνε δε και σχετικές ταμπέλες.
- Από Θεσσαλονίκη προς Χαλκίδα 440 χιλιόμετρα περίπου 4 ώρες. Ακολουθούμε εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών. 
Στην έξοδο του Σχηματαρίου (για πιο εύκολα και όχι της Ριτσώνας) στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε ταμπέλες για Χαλκίδα. Περνώντας την υψηλή γέφυρα ακολουθούμε τις οδηγίες της προηγούμενης παραγράφου. 
Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ  σε συνεννόηση με τα Ξενοδοχεία της πόλης μας έχει εξασφαλίσει ειδικές τιμές. Όταν θα τηλεφωνείτε για κράτηση, θα αναφέρετε ότι πρόκειται για τον αγώνα Enduro που διοργανώνει η Α.Μ.ΛΕ.Χ.
Κάνετε επιβεβαίωση τιμών και διαθεσιμότητα δωματίων εγκαίρως. Τα παρακάτω ξενοδοχεία είναι σε μικρή απόσταση από το PARK FERME.

       ΦΥΛΛΟ   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΧΑΛΚΙΔΑ     ΚΥΡΙΑΚΗ   14   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ    2012
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ENDURO 2012  ΑΜΟΤΟΕ
Εκκίνηση  ΑΓΏΝΑ
Σημειο  Ελέγχου Χρόνου – ΣΕΧ 1  ( Χώρος εργασιών – Ανεφοδιασμός )
Ειδική  διαδρομή  1 (ENDURO ) χρονομετρημένη
Σημειο  Ελέγχου Χρόνου – ΣΕΧ 2  
Ειδική  διαδρομή  2 ( MOTOCROSS ) χρονομετρημένη
Σημειο  Ελέγχου Χρόνου – ΣΕΧ 3  ( Χώρος εργασιών – Ανεφοδιασμός )
Ειδική  διαδρομή  3 (ENDURO ) χρονομετρημένη
Σημειο  Ελέγχου Χρόνου – ΣΕΧ 4
Ειδική  διαδρομή  4 ( MOTOCROSS ) χρονομετρημένη
Σημειο  Ελέγχου Χρόνου – ΣΕΧ 5  ( Χώρος εργασιών – Ανεφοδιασμός )
Ειδική  διαδρομή  5 (ENDURO ) χρονομετρημένη
Σημειο  Ελέγχου Χρόνου – ΣΕΧ 6
Ειδική  διαδρομή  6 ( MOTOCROSS ) χρονομετρημένη
Σημειο  Ελέγχου Χρόνου – ΣΕΧ 7  ( Χώρος εργασιών – Ανεφοδιασμός )
Ειδική  διαδρομή  7 (ENDURO ) χρονομετρημένη
Τερματισμός αγώνα
Χώρος επιτηρούμενης στάθμευσης – 30 λεπτά

ΚΥΠΕΛΛΟ ENDURO ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Εκκίνηση  ΑΓΏΝΑ
Σημειο  Ελέγχου Χρόνου – ΣΕΧ 1  ( Χώρος εργασιών – Ανεφοδιασμός )
Ειδική  διαδρομή  1 (ENDURO ) χρονομετρημένη
Σημειο  Ελέγχου Χρόνου – ΣΕΧ 2  
Ειδική  διαδρομή  2 ( MOTOCROSS ) χρονομετρημένη
Σημειο  Ελέγχου Χρόνου – ΣΕΧ 3  ( Χώρος εργασιών – Ανεφοδιασμός )
Ειδική  διαδρομή  3 (ENDURO ) χρονομετρημένη
Σημειο  Ελέγχου Χρόνου – ΣΕΧ 4
Ειδική  διαδρομή  4 ( MOTOCROSS ) χρονομετρημένη
Σημειο  Ελέγχου Χρόνου – ΣΕΧ 5  ( Χώρος εργασιών – Ανεφοδιασμός )
Ειδική  διαδρομή  5 (ENDURO ) χρονομετρημένη
Τερματισμός αγώνα
Χώρος επιτηρούμενης στάθμευσης – 30 λεπτά


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  -  ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ για τους ΘΕΑΤΕΣ
.       H ΑΜΛΕΧ Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Χαλκίδας υπο την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ΑΜΟΤΟΕ,  διοργανώνει τήν Κυριακή 14 Οκτωβρίου αγώνα ΕNDURO στήν ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ο οποίος προσμετρά στό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδας 2012 και στό Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας.
     Ο Αγώνας διεξάγεται κυρίως σε δασικούς και αγροτικούς δρόμους αλλά και δασικά μονοπάτια με έντονες εδαφικές εναλλαγές και ποικιλόμορφη σύσταση τερέν.
    Η εκκίνηση , ο τερματισμός, το Ρark ferme, ο τεχνικός έλεγχος και η απονομή του αγώνα ENDURO θα γίνει την ίδια μέρα στο χώρο του Ανω Κρηπιδώματος στό τέρμα της Παραλίας της Χαλκίδας και μπροστά στο Κόκκινο Σπίτι.
    Oχήματα ομάδων, τέντες εταιρειών κ.λ.π. θα στηθούν & θα λειτουργήσουν στην προέκταση του κάτω Κρηπιδώματος, στο χώρο της προβλήτας  του Αγίου Νικολάου,  από το Σάββατο13 Οκτωβρίου το πρωί ενω ο αγώνας θα εκκινήσει & τερματίσει εμπρός απο το  Κόκκινο Σπίτι. Εκκίνηση  το πρωί της Κυριακής  στις 9.00.
          Η διαδρομή του  αγώνα ειναι σχήματος εννέα, συνολικου μηκους  190 χλμ για το  Πρωτάθλημα και 109 χλμ για το Κύπελλο, ο κύκλος του αγώνα θα γινει  3  και  2  φορες  αντίστοιχα, περιέχει 2  ειδικές  διαδρομές.  
      Η  πρωτη  ειδική  τύπου ENDURO TEST μηκους 5 χλμ βρίσκεται  στην τοποθεσία ΛΕΥΚΟ ΑΦΡΑΤΙΟΥ  και  προσεγγίζεται απ τους  θεατές ακολουθώντας το δρόμο από Χαλκίδα προς ΔΟΚΟ -  ΔΕΗ  - Αφράτι, στρίβοντας  αριστερά αμέσως ΜΕΤΑ την γέφυρα του Αφρατίου και ακολουθώντας  τον στρωμένο χαλικόδρομο για 3 χλμ περιπου πέφτεται στην αρχή & τέλος της ειδικής.  
      Η δεύτερη ειδική τύπου MOTOCROSS μήκους 3 χλμ βρίσκεται  στον ποταμό Λήλα  και  προσεγγίζεται  ακολουθώντας το δρόμο της ΔΕΗ - ΔΟΥ προς  Αφράτι,  στρίβοντας  αριστερά αμέσως ΠΡΙΝ την γέφυρα του Αφρατίου και ακολουθώντας  τον καινούργιο στρωμένο ΑΣΦΑΛΤΟΔΡΟΜΟ δίπλα στο ποτάμι, για 9  χλμ περιπου & κατεύθυνση γιά Πισσώνα, πέφτεται πάνω στην  ειδική. ( θα  υπάρχουν κατευθυντήριες πινακίδες)
Η ΑΜΛΕΧ και τα  μέλη της  φροντίζουν για την αψογη διοργάνωση  του  όλου εγχειρήματος  με  την βοήθεια  των επαγγελματιών του χώρου και της  πόλης, τού Δήμου Χαλκιδαίων, του Λιμενικού Ταμείου, του Επιμελητηρίου Χαλκίδας  και  της  RED BULL  δίνοντας  ιδιαίτερο  χρώμα  στον  αγώνα..   Η  παρακολούθησή του  είναι  δωρεάν  και  η  ΑΜΛΕΧ  σας  προσκαλεί  όλους  στην  πόλη  μας  για  ένα  όμορφο  Σαββατοκύριακο....