Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Munich / Red Bull X-Fighters 2012: Τα συναρπαστικά tricks του Thomas Pages μάγεψαν το Μόναχο!


Επιστρατεύοντας τα πιο συγκλονιστικά του tricks, ο Thomas Pages σημείωσε το περασμένο Σάββατο την πρώτη του νίκη για το φετινό Πρωτάθλημα Red Bull X- Fighters μπροστά σε 30,000 θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.
Χωρίς ούτε ένα back flip, τεχνική που αποφεύγει επισταμένα από το 2009, ο Γάλλος rider κατάφερε να...

βγάλει εις πέρας τρία από τα δυσκολότερα tricks στην ιστορία του freestyle motocross πετυχαίνοντας μια επική νίκη απέναντι στον Ισπανό Dany Torres στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό στάδιο. Με αυτά τα δεδομένα, ο Pages «συγκατοικεί» με τον Νεοζηλανδό Levi Sherwood στην κορυφή της γενικής κατάταξης λίγο πριν τον τελευταίο αγώνα που θα καθορίσει τον φετινό πρωταθλητή.
Σε μια δροσερή καλοκαιρινή βραδιά στη Βαυαρική πρωτεύουσα και με ένα ενθουσιώδες κοινό να απολαμβάνει το συναρπαστικό θέαμα, ο Ιάπωνας Eigo Sato πήρε την τρίτη θέση ενώ ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood απογοήτευσε τερματίζοντας έκτος.
Ωστόσο την παράσταση του αγώνα έκλεψαν τα τρία tricks δια χειρός Pages: το Special Flip εκτός σέλας, το Volt που τον έκανε να αιωρείται στον αέρα πάνω από τη μηχανή και το Flair, μια στροφή 540 μοιρών στον αέρα. «Είχα τόσα πολλά φοβερά tricks να κάνω απόψε και ένιωθα το κοινό να με εμψυχώνει» δήλωσε ο Pages αφήνοντας μια υπόνοια ότι μπορεί σύντομα να ξαναδοκιμάσει ένα back flip: «αυτό ήταν ό,τι πιο επικίνδυνο έχω κάνει στη ζωή μου».
Η νίκη αυτή ανέβασε τον Γάλλο biker στην κορυφή της βαθμολογίας εκεί που βρίσκεται ήδη ο Sherwood, νικητής στο Ντουμπάι και στη Μαδρίτη, και όλα θα κριθούν στο φινάλε του φετινού Red Bull X- Fighters στο Σύδνεϋ.


Αποτελέσματα του Red Bull X-Fighters στη Μαδρίτη:
1. Thomas Pages (ΓΑΛ)
2. Dany Torres (ΙΣΠ)
3. Eigo Sato (ΙΑΠ)
4. Javier Villegas (ΧΙΛ)
5. Maikel Melero (ΙΣΠ)
6. Levi Sherwood (ΝΖΛ)
7. Rob Adelberg (ΑΥΣ)
8. David Rinaldo (ΓΑΛ)
9. Hannes Ackermann (ΓΕΡ)
10. Mat Rebeaud (ΕΛΒ)
11. Blake Williams (ΑΥΣ)
12. Remi Biozurd (ΓΑΛ)
Συνολική Κατάταξη:
1. Sherwood (ΝΖΛ) 235 βαθμοί
2. Pages (ΓΑΛ) 235 βαθμοί
3. Torres (ΙΣΠ) 185 βαθμοί
4. Villegas (ΧΙΛ) 175 βαθμοί
5. Sato (ΙΑΠ) 145 βαθμοί
3. Todd Potter (ΗΠΑ) 145 βαθμοί
5. Rob Adelberg (ΑΥΣΤ) 115 βαθμοί