Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

«Ιπτάμενες» μοτοσυκλέτες!


Οι καλύτεροι οδηγοί του Freestyle Motocross, θα κληθούν να συναγωνιστούν για τον τίτλο «Red Bull X-Fighter» σε 6 διοργανώσεις μέσα στο 2012...

Άλματα που κόβουν την ανάσα, με μοτοσυκλέτες που ιπτάμενες διασχίζουν από αρένες ταυρομαχιών στην Ισπανία μέχρι… το ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου, αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα θεάματα της εποχής μας.

Επαγγελματίες οδηγοί διανθίζουν το πρόγραμμά τους με όλο και πιο δύσκολες και εντυπωσιακές φιγούρες, με σκοπό να αποσπάσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία και φυσικά το έπαθλο του Red Bull X-Fighter της χρονιάς.

Το πρόγραμμα του 2012 περιλαμβάνει διοργανώσεις στο Dubai, στην πίστα του Glen Helen (ΗΠΑ), στην Κωνσταντινούπολη, τη Μαδρίτη, το Μόναχο και το Σύδνεϋ, όπου και θα ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των συναντήσεων είναι:

13 Απριλίου - Dubai (UAE)
12 Μαΐου - Glen Helen, Calif. (USA)
16 Ιουνίου - Istanbul (TUR)
20 Ιουλίου - Madrid (ESP)
11 Αυγούστου - Munich (GER)
6 Οκτωβρίου - Sydney (AUS)

Στη 12η συνεχόμενη χρονιά, ο θεσμός εξακολουθεί να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού με τα εισιτήρια να εξαντλούνται μήνες πριν, ειδικά στις «παραδοσιακές» διοργανώσεις του θεσμού, όπως η Μαδρίτη, το Σίδνει και το Dubai.

Για πρώτη φορά ο θεσμός επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και το Μόναχο ενώ ο αγώνας των ΗΠΑ επιστρέφει στην Glen Helen της California.

Ο περσινός πρωταθλητής, ισπανός Dany Torres θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του καθώς κατάφερε το 2011 να τον αποσπάσει από τον αμερικανό Nate Adams, μπροστά στα μάτια 230.000 συνολικά θεατών που παρακολούθησαν live τους αγώνες το 2011.

Πηγή: http://www.kamikazi.gr/