Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όντας και έκτος γύρος του θεσμού. Τα ελληνικά βουνά θα πλημμυρίσουν από κόσμο, ενώ οι ήχοι των αγωνιστικών εξατμίσεων θα αντηχήσουν στις ειδικές διαδρομές....
Ο αγώνας ξεκίνησε και επίσημα πριν από λίγη ώρα, με φόντο την Ακρόπολη όπου πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκκίνηση, με 41 πληρώματα να περνούν από την ράμπα.
Μάλιστα παρά τη δυνατή βροχή στην αρχή της τελετής πολλοί θεατές έδωσαν ηχηρό παρών και μαζί το δικό τους χρώμα στην έναρξη του αγώνα. Νωρίτερα, οι πρωταγωνιστές του WRC, με την συνδρομή και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που βρίσκεται κοντά στον αγώνα, επισκέφθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου και ξεναγήθηκαν, ενώ μετά από εκδήλωση στο εστιατόριο «Διόνυσος», υπέγραψαν αυτόγραφα στους θαυμαστές τους. Την τελετή εκκίνησης κάλυψε ζωντανά το ψηφιακό κανάλι Sport+ της Κρατικής Τηλεόρασης.

Η πραγματική δράση ξεκινά αύριο στις 07:00, με τα πληρώματα να εκκινούν από το service park με κατεύθυνση την Βοιωτία και τη Φθιώτιδα για να καταλήξουν και πάλι στην Κορινθία ακολουθώντας μια διαδρομή 567 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 141 χιλιομέτρων. Η πλειοψηφία των οδηγών τόνισε μάλιστα πως η αυριανή πρώτη ημέρα του αγώνα θα είναι και η πιο δύσκολη καθώς δεν θα υπάρχει ενδιάμεσο κανονικό service αλλά μόνο ένα remote service στα Καμένα Βούρλα χωρίς μεγάλες δυνατότητες επεμβάσεων και επισκευών. Έτσι η εξίσωση για τους οδηγούς γίνεται ακόμα πιο σύνθετη καθώς θα πρέπει να αναζητήσουν την ταχύτητα αλλά ταυτόχρονα και να προφυλάξουν τα αυτοκίνητα τους από ζημιές.