Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ερχεται η νέα BMW M5

Με κινητήρα V8 twin turbo αντί του ατμοσφαιρικού V10 απόδοση που ξεπερνάει τους 555 ίππους, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και κορυφαίες επιδόσεις, η νέα M5 είναι πιο «καυτή» και γρήγορη από ποτέ.
Η μεγάλη αλλαγή της νέας M5 είναι αναμφισβήτητα ο νέος twin turbo κινητήρας V8 4,4 λίτρων, οποίος και αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,0 λίτρων...
Η γερμανική εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει στις οδηγίες της Ε.Ε. περί μειωμένων εκπομπών ρύπων. Παρότι ορισμένοι θεωρούσαν ότι κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην απόδοση του αυτοκινήτου, προσφέρει μεγαλύτερη δύναμη και ταυτόχρονα μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 25% και συνεπώς εκπομπές ρύπων.
Ο νέος V8 αποδίδει περισσότερους από 555 ίππους και 680 Nm ροπής, με την ισχύ να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη. Το κιβώτιο διαθέτει λειτουργία Drivelogic και έχει εξελιχθεί με βάση τα χαρακτηριστικά του κινητήρα.
Το αυτοκίνητο φέρει στον εξοπλισμό νέα ανάρτηση και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με την ονομασία «M Differential». Το τελευταίο, κατανέμει τη ροπή ανάλογα με τη διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στους πίσω κινητήριους τροχούς, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να κατανείμει ακόμα και το 100% στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση.
newscode





Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/04/bmw-m5.html#ixzz1J88FWmEJ