Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Abarth 695 Tributo Ferrari - Το πιο γρήγορο 500αράκι

Η παρουσία της Abarth στην 81η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι εντυπωσιακή.

Το πιο γρήγορο 500αράκι όλων των εποχών, το Abarth 695 «Tributo Ferrari» είναι το κεντρικό έκθεμα και για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο κοινό με τον αγωνιστικό συνδυασμό αποχρώσεων Abu Dhabi Blue και Titanium Grey...



Το ιδιαίτερο σπορ μοντέλο επιδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη συνεργασία μεταξύ Abarth και Ferrari.

Το Abarth 695 Tributo Ferrari ξεχωρίζει από ένα μεγάλο αριθμό στιλιστικών διαφοροποιήσεων, αλλά οι πιο σημαντικές είναι αυτές που έγιναν σε άμεση συνεργασία μεταξύ των μηχανικών της Ferrari και της Abarth. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός 1.4 Turbo T-Jet 16V, αναβαθμισμένος για να αποδίδει 180 ίππους, και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρομηχανικό κιβώτιο (MTA -Manual Transmission Automated), με paddles πίσω από το τιμόνι για ακόμη πιο γρήγορες και άμεσες αλλαγές σχέσεων.

Για ακόμη καλύτερο κράτημα και συμπεριφορά το Abarth 695 Tributo Ferrari φοράει ένα σετ ζαντών 17 ιντσών εμπνευσμένο από τα σχέδια της Ferrari, ενώ το σύστημα πέδησης έρχεται από την Brembo και έχει δισκόφρενα διαστάσεων 305mm εμπρός και τετραπίστονες δαγκάνες, την ώρα που τα ειδικά για την περίσταση αμορτισέρ εγγυούνται για τα επίπεδα πρόσφυσης. Όπως είναι φυσικό, το πακέτο ολοκληρώνεται με το σύστημα μεταβλητής πίεσης στο σύστημα εξαγωγής, με μία εξάτμιση Record Monza, που μεταβάλλει τον ήχο και την απόδοση του κινητήριου συνόλου πάνω από τις 3.000 σ.α.λ.

http://apolitistosteki.blogspot.com/2011/03/abarth-695-tributo-ferrari-500.html